kako UNAPRIJEDITI svaki pa i ULTIMATIVNI hifi sustav

Datum objave: 18/09/2018

Vrlo često i najbolji, vrlo skupi high end stereo sustavi zvuče daleko ispod punoh potencijala. Glavni je razlog loša akustike prostora u koje su smješteni i nepravilan položaj samih zvučničkih kutija. Neki vlasnici su djelomično poradili na tom problemu, no većina nije iz jednostavnog razloga što su akustički zahvati u prostoru vizualno vrlo neprihvatljivi. Još ako napomenemo da današnji dnevni boravci nisu više pravilnog kvadratnog oblika, nego su razvedeni u nekoliko prostorija, dolazimo do zaključka da je dohvat savršene akustike potpuno nemoguć i uz najveći trud. Naime, zvučnici za kvalitetan stereo 3d doživljaj zahtjevaju potpuno simetrično postavljanje u odnosu jedan na drugi. Ako je npr. lijevi zvučnik smješten u lijevi kut 50 cm udaljen od bočnog i zadnjeg zida, pozicija desnog zvučnika MORA biti identična lijevom u odnosu na stražnji i bočni zid, kao i na strop. To je često u praksi nemoguće izvesti ako slušaona nije pravilnog kvadratnog oblika. U tom slučaju, lijevi i desni zvučnik zvučat će drastično različito nego što bi trebali.

Pa kako onda natjerati naše skupe HIFI mašinerije da pokažu što mogu???

Odgovor je ACCUPHASE DG-58, čudesna, tehnološki vrlo napredna i jedinstvena sprava na svijetu, bez ikakve dostojne konkurencije.

pr accu dg58 04

Ovaj napredan uređaj zapravo je kombinacija tri različita uređaja. DG58 je DAC pretvarač najviše klase, po implementiranoj tehnologiji jednak najboljem SACD playeru DP-720.

No glavna funkcija DG58 je ispravljanje svih postojećih akustičkih problema, koje odrađuje savršeno, bez obzira na topologiju uređaja na koje je spojen, cijevnu ili tranzistorsku. Nakon što je našu akustički lošu slušaonu pretvorio u koncertnu dvoranu savršene akustike, DG58 postaje digitalni ekvilajzer, kojeg možemo ili ne moramo koristiti. Sa svojih 80 polja djelovanja unutar 20 – 20.000 hz frekventnog raspona, moguće je podesiti zvuk, kakav nam osobno najviše odgovara. HI-FI čistunce koji se nerazumno groze pomisli da se zvuk dodatno podešava nakon nastale snimke, podsjećamo da je prilikom snimanja signal prošao kroz tonski pult sa tisućama raznih gumbića, a koji često nisu niti bili namješteni kako treba. Što zbog neznanja ton majstora, a što zbog loše produkcije.

Posjetite nas na Accuphase prezentaciji u hotelu Sheraton 16. i 17. rujna od 11-20 sati, gdje ćemo detaljno pokazati kako se ovaj fantastični uređaj implementira u bilo koji HIFI sustav, bilo kojeg proizvođaća.

glavni accu dg58 jpeg

pr accu dg58 02

All News