Phono pretpojačalo - Accuphase - C – 47

Cijena:  upit

Raspoloživost: dostupno odmah

Ponajbolje gramofonsko pretpojacalo svijeta stiglo je u Planet audio, dostupno odmah.

Najzahtjevnijim ljubiteljima vinilnih ploča namijeneni su uređaji kao što je novo gramofonsko pretpojačalo C-47. Prodaja gramofonskih vinila svake godine se utrostručuje. Činjenica je da današnji vrhunski gramofoni zvuče bolje nego ikada prije. Da bi iz svojih dragocjenih kolekcija vinilnih ploča izvukli svo bogatstvo i ljepotu sadržaja, korisnici gramofona nerijetko ne žale novca za uređaje koji će im to omogućiti. A jedan od najbitnijih u tom nizu je i phono stage ili gramofonsko pretpojačalo.  Njegova je zadaća obaviti složenu RIAA pretvorbu i ekvalizaciju signala, te ga napokon dovesti na odgovarajuću visoku razinu da pobudi linijski ulazni sklop pretpojačala. Zadaća teža od druge, promatra li se sa stajališta krhkosti signala koji u phono pretpojačalo dolazi iz zvučnice i njegove značajne izloženosti šumovima i brujanju usljed nužnosti velikog pojačanja. Accuphase ima poprilično iskustvo s proizvodnjom ovakvih sklopova; osim modula za ugradnju u pretpojačala tu su i samostalne gramofonske kartice AD-2850 i AD-50. C-47 proizveden je na zahtjev brojnih audiofila, koji su željeli osigurati maksimalno kvalitetnu reprodukciju zapisa s vinilnih ploča, još uvijek audiofilskog izvora zvuka broj jedan. Njegovi odvojeni MM/MC sklopovi su vrlo niskošumni, ekvalizacijska krivulja vrlo ravna, s odstupanjem od samo +/-0.3 dB, a moguće je pojačanje signala do 70 dB. Prezpojačalo ima tri impedancijske postave za MM i šest za MC zvučnice, tri analogna ulazna priključka s mogućnosti memoriranja postava, balansirane i nebalansirane izlazne audio priključke i birač polariteta za balansirane izlazne audio priključke.

Mnogi audiofili ne znaju da Accuphase proizvodi i zvučnice. Započeli su prije više od trideset godina modelom AC-1. 2020 godine u Accuphase program uvrštena je i najnovija, AC-6.

AC-6  očekivano je MC zvučnica. Očekivano zato jer se samo MC zvučnicama mogu postići vrhunski učinci u očitavanju sadržaja iz brazda vinilnih nosača zvuka. Kućište joj je od legure u kojoj s 91% udjela prevladava kositar; ostali sastojci su antimon, 7% i bakar, 2%. Takav je materijal izabran zato što jamči maksimalnu krutost i što je sam po sebi vrlo neosjetljiv na rezonancije. Materijal je završno presvučen slojem rodija i ispoliran do sjaja ogledala.
Kantilever (nosač igle zvučnice i veza igle s magnetskim generatorom u kućištu) je od borona, materijala koji munjevito (gotovo brzo kao dijamant, a puno brže od berilija) prenosi pokrete zvučnice i u sebi guši njezina parazitska istitravanja. Na vrhu kantilevara je igla microridge tipa koju je razvila japanska Namiki Precission Jewel Company i koja predstavlja jedan od najboljih oblika koji omogućavaju cjelovitu ekstrakciju informacija iz brazda ploča. Tako oblikovana igla, poznata i pod nazivom line contact osigurava široki frekvencijski odziv, osigurava i izvrsno odvajanje kanala, jer svojim oblikom ponajbolje imitira oblik rezača ploča.
Informacije u brazdi koja su u fazi na pločama su urezane vodoravno, a ona izvan faze okomito. Da bi se spriječile razlike u signalu lijevog i desnog kanala, u AC-6 zvučnici, pokratne zavojnica postavljene su simetrično uz vodoravnu os. Namotaji zavojnica su od 6N-LC bakra bez primjesa kisika. Niska impedancija sustava od 4.5 ohma, osigurava razmjerno visok izlazni napon od 0.24 mV. Zavojnica se kreće u magnetskom polju koje stvara samarijski magnet, čije magnetske osobine ostaju postojane i na temperaturama iznad 700 stupnjeva C.

The C-47 is the first phono amplifier of this series which realizes a fully balanced configuration from input to output. The resulting product not only is highly impervious to external noise, it also features a dedicated head amplifier optimized for the characteristics of MC and MM phono cartridges, and a high-accuracy equalizer amplifier, thereby ensuring precise equalization with a minimum of noise. A set of newly added dedicated balanced MC phono inputs enables balanced connection to the analog record player. By bringing out the full performance potential of each phono cartridge, the C-47 delivers a rich and deeply satisfying musical experience.

Low-noise fully balanced configuration
One dedicated balanced MC phono input and three sets of regular phono inputs
Separate settings memory for each input position
Balanced and line level output connectors
Balanced output polarity selector
Full mono construction
Separate toroidal power transformers for left and right channel
Low-noise regulated power supply circuitry unaffected by load fluctuations
High-accuracy phono equalizer with RIAA deviation of only ±0.3 dB
Load impedance settings for six MC and three MM phono cartridge types
7-segment LED indicator shows load impedance
Gain selector for low-output phono cartridges
Built-in subsonic filter
Disc equalizer assembly using glass cloth fluorocarbon resin PCBs with low dielectric constant and low losses
Gold-plated printed circuit boards

Pošalji upit