Gramofonska zvučnica - Accuphase - AC – 6

Cijena:  upit

Raspoloživost: upit

Mnogi audiofili ne znaju da Accuphase proizvodi i zvučnice. Započeli su prije više od trideset godina modelom AC-1.

2020. godine u Accuphase program uvrštena je i najnovija AC-6 koja je očekivano MC zvučnica. Očekivano zato jer se samo MC zvučnicama mogu postići vrhunski učinci u očitavanju sadržaja iz brazda vinilnih nosača zvuka. Kućište joj je od legure u kojoj prevladava titanium. Takav je materijal izabran zato što jamči maksimalnu krutost i što je sam po sebi vrlo neosjetljiv na rezonancije. Materijal je završno presvučen slojem rodija i ispoliran do sjaja ogledala.
Kantilever (nosač igle zvučnice i veza igle s magnetskim generatorom u kućištu) je od borona, materijala koji munjevito (gotovo brzo kao dijamant, a puno brže od berilija) prenosi pokrete zvučnice i u sebi guši njezina parazitska istitravanja. Na vrhu kantilevara je igla microridge tipa koju je razvila japanska Namiki Precission Jewel Company i koja predstavlja jedan od najboljih oblika koji omogućavaju cjelovitu ekstrakciju informacija iz brazda ploča. Tako oblikovana igla, poznata i pod nazivom line contact osigurava široki frekvencijski odziv, osigurava i izvrsno odvajanje kanala, jer svojim oblikom ponajbolje imitira oblik rezača ploča.
Informacije u brazdi koja su u fazi na pločama su urezane vodoravno, a ona izvan faze okomito. Da bi se spriječile razlike u signalu lijevog i desnog kanala, u AC-6 zvučnici, pokratne zavojnica postavljene su simetrično uz vodoravnu os. Niska impedancija od 1.8 ohma osigurava razmjerno visok izlazni napon od 0.4 mV.

AC-6 spada u najuži krug najboljih zvučnica svijeta.

Pošalji upit