kako UNAPRIJEDITI svaki pa i ULTIMATIVNI hifi sustav – ACCUPHASE DG68

Datum objave: 30/12/2023

Vrlo često i najbolji, vrlo skupi high end stereo sustavi zvuče daleko ispod punog potencijala. Glavni je razlog loša akustike prostora u koje su smješteni i nepravilan položaj samih zvučničkih kutija. Neki vlasnici su djelomično poradili na tom problemu, no većina nije iz jednostavnog razloga što su akustički zahvati u prostoru vizualno vrlo neprihvatljivi. Još ako napomenemo da današnji dnevni boravci nisu više pravilnog kvadratnog oblika, nego su razvedeni u nekoliko prostorija, dolazimo do zaključka da je dohvat savršene akustike potpuno nemoguć i uz najveći trud. Naime, zvučnici za kvalitetan stereo 3d doživljaj zahtjevaju potpuno simetrično postavljanje u odnosu jedan na drugi. Ako je npr. lijevi zvučnik smješten u lijevi kut 50 cm udaljen od bočnog i zadnjeg zida, pozicija desnog zvučnika MORA biti identična lijevom u odnosu na stražnji i bočni zid, kao i na strop. To je često u praksi nemoguće izvesti ako slušaona nije pravilnog kvadratnog oblika. U tom slučaju, lijevi i desni zvučnik zvučat će drastično različito nego što bi trebali. Dubok ispravan bas najcesce uopce nije moguce cuti sa postavljenog mjesta slusanja.

Pa kako onda natjerati naše skupe HIFI mašinerije da pokažu što mogu???

Odgovor je ACCUPHASE DG-68, čudesna, tehnološki vrlo napredna i jedinstvena sprava na svijetu, bez ikakve dostojne konkurencije. Postavlja se ispred integriranog pojacala, ili izmedju preampa i ampa. Sa DG-68 dobit cete savrsen ispravan zvuk tocno u mjestu sa kojeg slusate. Detaljnu brosuru pogledajte na ovom LINKU.

Ovaj napredan uređaj ima tri funkcije. Korektor je sobne akustike, ekvilajzer u digitalnoj domeni i DAC pretvarač najviše klase.

No glavna funkcija DG-68 je ispravljanje svih postojećih akustičkih problema, koje odrađuje savršeno, bez obzira na topologiju uređaja na koje je spojen, cijevnu ili tranzistorsku. Nakon što je našu akustički lošu slušaonu pretvorio u koncertnu dvoranu savršene akustike, DG68 postaje digitalni ekvilajzer, kojeg možemo ili ne moramo koristiti. Sa svojih 80 polja djelovanja unutar 20 – 20.000 hz frekventnog raspona, moguće je podesiti zvuk, kakav nam osobno najviše odgovara. HI-FI čistunce koji se nerazumno groze pomisli da se zvuk dodatno podešava nakon nastale snimke, podsjećamo da je prilikom snimanja signal prošao kroz tonski pult sa tisućama raznih gumbića, a koji često nisu niti bili namješteni kako treba. 

 

 

 

Sve Novosti