Loudspeaker - Tannoy - Revolution XT 8F

Price:  on request

Availability: nije dostupno

Top model Revolution serije XT-8F fantastičan je samostojeći zvučnik koji nudi dinamiku i realnost žive glazbe u kutiji koja izgleda jednako dobro kao što i zvuči. Novost za 2018 godinu je da se uz postojeće drvene završne obradu, mogu naručiti u elegantnom crnom i bijelom piano laku.

Prepoznali su to i recenzenti popularnih hifi magazina, pa je XT8f ocijenjen najvišim ocjenama.

Renomirani magazin Absolute Sound otišao je i korak dalje, proglasio je Tannoy XT8f najboljim za uložen novac na najvećem audio sajmu svijeta, Minhen HIGH END 2016.

Kombinacija 200 milimetarskog Dual Concentric drivera i 200 milimetarskog dodatnog bas drivera konfiguracija je koja je pokazala izniman uspjeh kroz živopisnu povijest tvrtke Tannoy sve do danas. Novi Omnimagnet Dual dodatno oplemenjuje izvedbu bas jedinice svojim linearnim LF odgovorom te nevjerojatnom preciznošču timbra, dok njegov novi HF dio oplemenjen sa Torus-Ogive vodičem valova donosi glatko produljenje te sekcije zajedno s izvanrednom slikom. Revolution XT 8F skretnica koristi induktore niskog gubitka s lameliranom jezgrom, te druge audiofilske komponente koje su međusobno povezane posrebrenim bakrenim ožičenjem visoke čistoće bez kisika (OFC – Oxygen free copper).

49 litarska kutija novog Revolution XT 8F najnovija je iteracija Tannoy-evog poznatog dvo-sistemca sa bas refleksijom. Bas energija izlazi iz vodoravno položene jedinice između kutne baze kabineta i integriranog postolja. Precizno dizajniran kut valova formiran između zvučničke kutije i postolja potiče LF energiju na raspršivanje u sredinu sobe, te je na taj način omogućeno postavljanje zvučnika što bliže zidu bez većeg štetnog utjecaja na kvalitetu zvuka. Rezultat toga je artikulirani bas iznimne snage s ekstenzijom i do 34Hz. S ukupnom osjetljivosti od 91dB i vrhuncom rukovanja snage od 400W, Revolution XT 8F oduzima dah svojom dinamikom i realizmom. Svaki Revolution XT 8F kabinet nudi se u Medium Oak ili Dark Walnut izvedbi izrađenoj od najboljeg drveta, te u elegantnim visokosjajnim crno ili bijelim verzijama. Svaki kabinet je ručno rađen kako bi se postigao najviši standard koji tvrtka Tannoy očekuje od svojih premium modela i svjetski poznate Prestige serije. 200 milimetarski Omnimagnet driver završava s ringom graviranih obloga i vijcima koji daju kontrast tamnom izgledu samog drivera. Ispod drveta na prednjoj strani zvučničke kutije montiran je magnetni gril koji služi za pričvršćivanje mrežice za drivere kako bi se očuvao besprijekoran i glatki izgled samog zvučnika. Revolution XT 8F dostojan je top model nove Revolution XT serije, kombinirajući klasične Tannoy vrijednosti u segmentu dinamike i glazbene artikulacije s iznimnom glatkoćom i performansama novog Omnimagnet Dual Concentric drivera.

Recommended Amplifier Power
(Watts RMS)
25 – 200
Continuous Power Handling
(Watts Peak RMS)
100
Peak Power Handling (Watts) 400
Sensitivity (2.83 Volts @ 1m) 91 dB
Nominal Impedance (Ohms) 8
Frequency Response (-6dB) 34 Hz – 32 kHz
DRIVE UNIT
Dual Concentric™ High Frequency 25 mm (1”) Linear PEI dome with Torus Ogive WaveGuide and Omnimagnet technology
Dual Concentric™ Low Frequency 200 mm (8”) multi-fibre paper 44 mm (1.75”) voice coil
Bass Driver 200 mm (8”) multi-fibre paper pulp cone with rubber surround. 44 mm (1.75”) edge wound voice coil
CROSSOVER
Crossover Frequency 250 Hz & 1.8 kHz
Crossover Type Passive low loss 2nd order low pass, 1st order high pass
CONSTRUCTION
Enclosure Type Downwards ported twin cavity coupled reflex
Volume 48.8 l (1.72 cu. ft.)
Dimensions H x W x D
(incl. plinth)
1080 x 317 x 345 mm
(42.5 x 12.5 x 13.6”)
Weight TBC
Finish Dark Walnut
Medium Oak

Send inquiry